Aku dah form 6 weh! ^^

by 8:38 AM 4 komen
Assalamualaikum...

hari ni, first day aku pi skolah sebagai, FORM SIX.

wink. wink.

aku dah besor. keh keh. gila punya ayat.

tapi sebenarnya, nak bersiap pi skolah pagi ni, jujur kata langsung tak ada persediaan. langsung tak ada rasa eksaited... nak2 aku baru je balik dari KL, pukul 6:30 turun bas and bila sampai rumah, kalut dok cari kain purple. [x ready nak pakai kain itam, nampak tua sangat. hakk.]

sampai pulak skolah, kelas aku kelam gila doh. takde seri kata orang. tempat aku pulak, nun tercorot di belakang. yang bikin aku agak slow, xleh nak cerna apa akan aku buat dalam kelas di hari2 akan datang is... aku tak sekelas dengan mina and nina. hari pertama sunyi gila rasanya. tapi luckily, aku sekelas dengan manar,.. also misha.

skali aku fikir balik, macam tak matured pun ada. juz sebab aku tak sekelas dengan bestie aku, mood jadi nak swing di hari first skolah? hades. wake up lah.

tapi sbenarnya, memang aku weng semacam pun hari ni.

masa cuti hari tu, eksaited la sangat nak skolah balik. rindukan geng 5 akaun.

tapi, bila start skolah... rasa macam....

tak puas apa yg bercuti. bukan maksud aku tak puas bercuti dengan menghabiskan masa menghadap lappy,. bukan.

tapi maksud aku, masa cuti kali ni ajelah, aku dapat rasa apa yg kakak aku buat zaman aku skolah dulu. pagi2, masa adik aku, jaja  n hakim 2 org tu kalut bersiap nak g skolah, aku dok kat dapur. siapkan breakfast utk dorang. w/pun yes, kekadang juz buat air n sapu sardin dekat roti je keja aku... paling high class pun aku tolong goreng nasi... kehkeh. yg tu pun nak bangga sangat. tapi seriuslah, dapat rasa buat benda tu pun takleh lari dari rasa happy (happy, not bangga) sikit dalam hati ni. sekarang ni, dah start skolah balik, heh... kalut korang kalutlah jugak aku. aku tak makan, korang pun tak makanlah maksudnya. hahak!

tu cite jadi budak besar...


teringat minggu lepas,. aku mengekor ibu dgn abah keluar. niat hati aku satu je, nak jalan2. dah lama x naik kereta dgn dorang. hahak. tapi aku buat alasan nak pi bsn, nak beli no. upu. bila ibu turun dekat satu kedai untuk hantar kuih dia, abah mintak aku blikan dia sinar harian. skali bila pakcik tuan kedai tu tengok aku, dia kata, "Haa... guano? ngikut? x skolah ko??"

hakk.

gaya dia cakap tu macam aku ni baru form 1. kahkah. perasan muda kejap.

enough of babbling lah.

aku nak out dah ni. bubye!

#kebaikan aku pergi skolah hari ni, meja dan rak buku rumah aku dah agak kemas sikit. hakk. sebulan aku habis SPM ni, puas kak uteh, ibu n mok yie dok membebel pasal meja aku yg enuh dgn buku tu lagi... aku buat alasan tatau nak letak mana. nak buang, sayang. ilmu tu. tapi nk bagi hakim, heh. macamlah dia nak ambik dengan rela hati... tapi hari ni, malam ni, bedezup!! aku buat ops kemaskan meja. licin dalam setengah jam. hee..

AlFatihah Hassan

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

4 comments:

  1. dulu sy form 6 jgk..skrng ni dh di UNIMAS..alhamdullilah..best tau duk U nih lg2 merantau di serawak nih..mcm2 pngalamn baru di u..hihi..

    Gud Luck..=)

    ReplyDelete
  2. eh dah form 6?
    skang ni umur mimi berapa? 18?
    asyu dah upper 6 tau..
    good luck in form 6..

    ReplyDelete
  3. ~jaja~,
    hee. jgn wat ai jeles... haha. rata2 org sekeliling dok cerita pasal U je,.. kakaks, mak2 sedara, friends.. hee. kita? sengih je. xtau nk erita apa. hahak.

    ReplyDelete
  4. asyu asyura novelis,
    dahhhh.... dah form 6. *bangga* haha
    skrg tengah tunggu SPM punya result..
    tp STAM xde upper rasanya,.. juz 6 bawah. tataulah kalo sistem baru ni ada.. kurang periksa.. hek..
    neway thnx yeah utk doa tu. amin!

    ReplyDelete