lelaki = pengooda = sinonim jugak?

by 9:05 AM 0 komen
assalamualaikum...

[ lately byk gila tajuk yg berlegar dlm kepala nak dibuat n3... hush! ]

Tapi this n3 punya tajuk mmg spontaneously muncul. Sbb? Sebab xsampai seminit sebelum aku klik 'new post' kat dashboard tu... aku terbukak google image. huh. fine. Bukan ter-. Tapi mmg sengaja. memang niat aku untuk search gambar2 lain this hero (untuk guna 'mamat ni' mmg xsesuai!). Untuk mencuci mata dengan muka handsome dia after bukak fb pun friends semua dok letak link pasal gambar dia. Aku pun nak jugak la tau!

Actually apa takrif 'handsome' bagi aku pun tak tahu. Sebab bila aku dengar nama 'lelaki', mmg automatically set dalam mind aku yg dia tu sedap mata memandang. Adat la kan. Bila kaum hawa tengok yg berlawanan gender, fikiran pun jadi x sama dengan kebiasaan. (tp bila tgk mamat2 hensem buat aksi hensem, aku tetiba menyampah! dont know why.)

Dan memang, this brazil (i guess) hero pun teramat la hensem muka dia. Dengan senyuman dia yang menyepetkan mata sekali gus memikat hati aku. ececeh.

Tapi... i just wonder.

Bila tengok keseluruhan gambar dia... boleh kira dengan jari je yg pakai baju perfect kot!

Okey then. Aku boleh terima je... dia tough kot! (haha!) lagipun dia tu model underwear... tak ke pelik bila model underwear pakai tertutup perfect yg atas tp yg bawah x. xkena dgn kerja dia la kot.

Tapi bila time aku scroll lagi cursor ke bawah... and guess what? aku tersentap. NUDE MAN FIGURE there?

Walaweh. Dengan mata yg menyepet yg menggoda aku tadi... dengan kepala dia yang terlentok macam tu... tapi dengan jelas2 yg body dia tak ada seurat benang hatta yg kat bawah tu pun... mmg bikin aku pelik.

nampak macam... you know, penggoda yg bukan pakai muka je.

[ this n3 just nak lahirkan tahap kepelikan aku. that's all. bukan bertujuan nak condemn the model or his admirer... aku pun admire kat muka dia kot.
tapi... you know, bila artis hollywood pompuan yg bergambar like tak pakai apa-apa and buat aksi mengghairahkan, mmg kita menyumpah seranah kan?
' tader maruah ke betina ni?'
' dada pun mcm flat nak siar kat umum'
' bodo. org suruh buat, buatlah dia.'
or so on.
tapi tu xheran sangatlah sbenarnya walaupun mmg overdose dah pun... sbb pompuan ni, mmg SEMUA dah tahu kan. Perempuan = penggoda = sinonim sangat!
tapi kalau lelaki yg bergambar cara menggoda macam ni... mmg aku tak pernah nampak. or mmg, aku ni kuno. ntah. ]

okeh. that's all for tonight. Or maybe... for these weeks. aku tak tau bila lg aku akan update this kind of n3. i mean... n3 yg xbrkaitan dgn novel. jari aku mmg beku bila ade tenet. asyik nak bace e-novel je......

p/s: this hero takkan masuk dalam senarai blacklist aku! mmg aku tertanya-tanya ttg gaya dia... tapi untuk benci macam aku benci FILEM ombak rindu tu... tak kot. Tak ada sebab. kalau ombak rindu tu mmg la, byk sgt yg dia ubah. dari nak nangis jadi tak ada langsung air mata menitik. dulu pernah terfikir nak buat n3 psl ombak rndu (filem) ni... tp.... malas!

AlFatihah Hassan

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 komen:

Post a Comment