Pernah dengar MUSLIM NIAGA? [ Contest SEO ]

by 4:27 PM 5 komen
Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Contest Seo Muslim Niaga

Hey, hey korang. Anda di tempat yang betul kalau... 
*Kalau anda jenis 24 jam sehari menghadap laptop.
*Kalau anda kategori aku, tunggu panggilan ke U dan hidup rasa tersangatlah kosong. Betul ni. Kosong sangat.
*Kalau anda tak nak masa menghadap laptop anda terbuang sia-sia.
*Kalau anda mengharapkan side income selain apa yang anda sedang usahakan sekarang?
*Kalau darah usahawan mengalir laju dalam tubuh anda!

Okey, yang last tu tak menahan. -__- 
XD

So, 
Soalan: Apa tu Muslim Niaga?
Jawapannya: Platform Dropship Produk Islamik.
=)

Errrkkk. *___* (Apa tuhhh!!)
Okey tak apa, aku explain. To be honest, aku pun berulang kali jugak kena ulang kalau baca ayat tu je. Hehh. Kosa kata kita sama-sama kurang.

Muslim Niaga ni sebenarnya satu landasan untuk anda yang minat nak berniaga produk-produk islamik secara dropship. To be noted, PRODUK ISLAMIK dan DROPSHIP. =)

Untuk lebih pencerahan, jom tengok video temuramah founder Muslim Niaga, Encik Khairul Fadhly di Astro Awani ni.




Antara bestnya Muslim Niaga ni:

Menyediakan Website kedai:
Anda akan disediakan satu website kedai online yang dilengkapi lebih 300 produk serta borang tempahan, sistem bayaran dan blog.

Sistem Invois & Tempahan:
Memudahkan Pengedar dan pembekal menguruskan tempahan terkini. Email notifikasi dihantar kepada pembeli, pengedar dan pembekal untuk memberitahu status invois. Pembekal juga dapat mengemaskini tracking no. dan maklumat ini akan dihantar terus ke email pembeli dan pengedar.

Data Pengguna & Rekod Tempahan:
Sebagai usahawan, data pelanggan sangat penting. Di Muslim Niaga anda dibenarkan akses ke maklumat pelanggan untuk memudahkan proses anda membuat follow-up di masa depan.

Tak Perlu Simpan Stok:
Kalau dah namanya kaedah dropship, anda tak perlu menyimpan stok tetapi masih boleh beli pada harga borong. Ini dah sangat baik! Maklumat keuntungan (Harga ejen & Harga jual) akan dipaparkan dalam sistem kedai online anda.

Domain & Hosting:
Anda tak perlu nak peningkan kepala fikirkan keselamatan website dan cara maintain server-hosting serta domain kerana semuanya akan dikendalikan oleh pakar-pakar Muslim Niaga sendiri!

Bantuan & Sokongan:
Satu group khas di facebook telah disediakan untuk anda berinteraksi dengan pihak Muslim Niaga serta ajen-ajen Muslim Niaga yang sudah berjaya membuat jualan secara online dan offline menggunakan sistem yang disediakan.

Masih tak jelas dengan kaedah DROPSHIP? Ini carta alirannya.


1 - Anda promosikan kedai online anda.
2 - Pembeli membeli produk di kedai online anda.
3 - Pembeli membayar kepada anda mengikut Harga Jualan.
4 - Anda membayar Harga kos kepada pembekal. Anda dapat untung.
5 - Pembekal menghantar produk kepada pembeli.

Menariknya, Muslim Niaga menawarkan pelbagai pakej dan harga yang berbeza mengikut keperluan!


Pakej asas pun dah disediakan dengan pelbagai keistimewaan.
Jadi hipotesis aku di sini : Lebih mahal pakej yang anda pilih, lebih banyak ganjaran menarik menanti anda!
xD

Dah tu? Tak cair lagi dengan apa yang Muslim Niaga sediakan? Kalau macam tu tengok pula antara testimoni dari ajen Muslim Niaga:

klik pada gambar untuk zoom.




Berminat nak jadi ajen?

Untuk mendaftar, hanya perlukan 3 langkah mudah.
1 - Pilih pakej dan harga mengikut kemampuan.
2 - Buat pembayaran mengikut harga pakej pilihan.
3 - Pilih nama domain untuk kedai online anda!

Untuk daftar : TEKAN SINI.

Untuk lebih maklumat lanjut, jom terjah website rasmi Muslim Niaga. 

Website : Muslim Niaga
Twitter@mndropship
No tel : 011-14260161

Antara servis lain yang disediakan Muslim Niaga : Kedai Online, Design, Training Online, Pembekal, Seminar Mentor Dropship, Train Usahawan, Trading.

Lokasi Pejabat :


Jadi, selamat maju jaya. =) 

P/S: Aku selalu teman mak cik aku pergi beli barang niaga, dapat harga borong. Lumayan seyyy.
[ well tu kelebihan aku sebagai anak buah xD ]
Tapi kalau barang niaga lambat habis, tu risiko yang dia sendiri kena tanggung. Yang tak sedap dalam bisnes. Ya, ada je supplier yang terima balik barang kita nak return, tapi berapa kerat sangat? Gigit jari sudahnya.

Dan pengalaman aku dengar mak aku membebel tiap-tiap kali barang niaga expired dan tak ada harapan nak dibeli, tak boleh nak return kepada supplier balik tu sangat buat aku tahu apa rasanya. 

Jadi aku putuskan, dropship is a better way maybe? 
(-,-)
Dan, dah alang-alang tetapkan niat nak pilih cara dropship, why not kita luruskan lagi niat kita tu dengan pilih produk-produk islamik yang terjamin seperti yang Muslim Niaga tawarkan ni?
Mungkin lebih berkat. Harapnya begitu. =)

Jadi takat ni je entry kali ni. Oh and yeah, kalau ada yang tak tahu, ni entry review. Dalam masa sama ni entry untuk contest. Macam yang tertulis pada banner atas sekali tu. =) Korang kalau rajin jom join. Kalau malas, tekan like dan g+ kat bawah tu je. >.< Hakhak. Ihsan korang amat saya hargai. 

-__- Bertukar kata ganti diri tetiba kalau part membodek.

Contest SEO ni dianjurkan oleh:

AlFatihah Hassan

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

5 comments:

  1. Salam... satu artkel yg penuh infomasi. Semoga berjaya buat anda.

    Jom terjah entri berkaitan. contest SEO ini:

    Contest Seo Muslim Niaga

    ReplyDelete
  2. dengan adanya platform seperti Muslim Niaga ini dapatlah membantu orang kita mencari duit lebih

    ReplyDelete
  3. Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  4. Muslim Niaga membuka peluang perniagaan yang boleh menjana keuntungan berlipat ganda. Tak perlu pening pikir pasal stok. Juz daftar sebagai ejen n dah boleh berniaga. Terbaik la Muslim Niaga! All d bez

    Muslim Niaga Platform Dropship

    ReplyDelete