soalnya hati

by 5:22 AM 2 komen
assalamualaikum.

guess what?? buku ni publish masa 2007 and i just read it! hahaha very-very la... thanks to nina yang sanggup pinjam dari her cousin.

tapi memang. i luv to read it. i manage to finish it in 2 1/2 hours. nak cakap bestnya.
as usually, aku tak berminat nak cakap pasal sinipsis, sebab mesti aku sorang je yang baru tau this story kan? haha

banyak yang aku kagum dalam novel ni.

  1. love not the main topic. i mean, memang ni novel cinta. tapi not too jiwang and it's real. bukan kata boys yang romantic overdose macam amir a.k.a izzat. aku tak pandai tiru this novelist. sob sob.
  2. tema persahabatan. tema ni aku paling suka, and jelas-jelas... aku tak mampu buat tema ni perfectly in mine.
  3. motivated quotes. and love quotes tu. logik. and kreatif. contoh? banyak. aku suka mostly kata-kata dalam ni dalam segala aspek. yang pasal teori coklat tu, teori tanah tu, teori macam-macam lagi.
  4. aku suka jalan cerita yang berbelit sampai la boleh diorang happy ending. banyak idea!
  5. yang paling sweet bila diorang bertemu in ending dalam keadaan/ suasana mula-mula kenal. wa!!! so unsangkarable.
  • in summary, aku jealous. aku memang betul-betul tak mampu nak buat novel semenarik ni. walaupun pendek... [ tak macam standard, 500pgs ] tapi still, buat aku tersenyum bila baca pg 339. andbila belek pg belakang tu, pg340. aku rasa nak leleh. sebab betul-betul aku tak de kemahiran tu. ilmu tak cukup di dada lagi awak-awak semua. haha
  • p/s: kot-kot la kalau aka nurul syahida baca n3 ni. sorry, sebab saya bahasakan nurul syahida, not sis nurul syahida. hehehe nampak macam kenal rapat. hihi kususun sepuluh jari kak. 

AlFatihah Hassan

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

2 comments:

  1. bacalah semua karya2 dia. she is a very talented writer. karya2 nya fresh, lain dari yang lain, bawak topik masyarakat dan logik. =) dia macam pakar kaunseling pun ada jugak. suka kaitkan penulisan dia dengan masalah masyarakat.

    ReplyDelete
  2. kan?? mmg setakat ni xjumpa lg kaki novel yg xsuka karya dia... sorang classmate tu, lps baca novel ni, esoknya dtg skolah tgk muka geng2 novel ni semua, terus jerit, "pian!! aku suka pian!!"
    tanda angau tahap serious tu. haha.

    ReplyDelete